Επάγγελμα lighting designer

Αν δεν ξέρετε τι κάνει ένας lighting designer είναι ώρα να το μάθετε! Το design + draw εξηγεί πως υλοποιείται μία μελέτη αρχιτεκτονικού φωτισμού, το πως στήνεται η ηλεκτρική εγκατάσταση που την υποστηρίζει και το πως επιλέγονται τα φωτιστικά που θα τοποθετηθούν στον χώρο! Από τα τεχνικά φωτιστικά led μέχρι τα διακοσμητικά φωτιστικά δαπέδου.

Φωτιστικό δαπέδου του Achille Castiglioni

O Achille Castiglioni είναι ένας σχεδιαστής που σίγουρα έχετε δει προϊόντα του. Το πιο γνωστό του κατασκεύασμα είναι φωτιστικά δαπέδου με το πολύ μεγάλο καπέλο και βραχίονα σε μορφή αψίδας. Στόχος του ήταν να μπορέσει φέρει ένα μεγάλο καπέλο σε όποιο μέρος του δωματίου χρειαζόταν, ακόμα και στο πιο δυσπρόσιτο, χωρίς να χρειάζεται ένα καλώδιο που θα στερεώνεται στους τοίχους και θα κρέμεται μέσα στο δωμάτιο. Φυσικά, για να πετύχει την ευστάθεια στα φωτιστικά, χρησιμοποίησε μια πολύ βαριά βάση από μάρμαρο.

Διαλέξτε σωστά φωτιστικά δαπέδου

Τα φωτιστικά δαπέδου μπορούν να παρέχουν άμεσο ή έμμεσο φωτισμό, τείνουν να δίνουν ύψος στο χώρο φωτίζοντάς τον ισορροπημένα, τοποθετούνται χωρίς να χρειάζεται τεχνικός, σκάλα ή να προξενούνται φθορές στους τοίχους, γι’ αυτό και συνιστούν την πλέον εύχρηστη επιλογή, σε σχέση με τα άλλα φωτιστικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Δείτε το βίντεο για να δείτε πως θα διαλέξετε το κατάλληλο για εσάς φωτιστικό δαπέδου!

Φωτιστικά μπάνιου ανάλογα με τον χώρο

Δείτε το πως πρέπει να τοποθετήσετε τα φωτιστικά μπάνιου, ανάλογα με το μέγεθος και τη διάταξη του χώρου για να δημιουργήσετε σωστό φωτισμό χωρίς σκιάσεις στο μπάνιο. Το βίντεο αυτό παρουσιάζει το πως, που και τον τύπο που θα πρέπει να έχουν τα φωτιστικά για ένα ιδανικό αποτέλεσμα.