Κατηγορίες
Ντοκιμαντέρ

Olive Press Museum at Naxos island

Ντοκιμαντέρ για ένα μουσείο – ελαιοτριβείο στο χωριό Εγγαρές της Νάξου, το οποίο λειτούργησε από το 1850 έως το 1960. Αφηγητής: Νίκος Μπουλαξής, Μουσική: adhesion – lymphs.

Κατηγορίες
Ντοκιμαντέρ

Συγκριτικό test λαμπτήρων LED με κάλυκα GU10

Συγκριτικό test λαμπτήρων LED με κάλυκα GU10 από το flashlight.gr και το εργαστήριο Φωτοτεχνίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κατηγορίες
Ντοκιμαντέρ

Εργαστήριο Φωτοτεχνίας Ε.Μ.Π.

Για το flashlight.gr
Παρουσίαση του Εργαστηρίου Φωτοτεχνίας του ΕΜΠ, μέσα από μία συνέντευξη του καθηγητή Φραγκίσκου Τοπαλή.

Κατηγορίες
Ντοκιμαντέρ

Αθήνα – Η αισθητική της πόλης που ζω

«Κάθε φορά που επιστρέφω από το εξωτερικό, απογοητεύομαι με την αισθητική της πόλης που μένω».

Συνομιλώντας με φίλους και γνωστούς που κατοικούν, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες ελληνικές μεγαλουπόλεις, η φράση αυτή φαίνεται να είναι αρκετά αντιπροσωπευτική για εκείνους που είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν κάποια ευρωπαϊκή πόλη. Ορμώμενος από αυτό το γεγονός, το 2012 ο Μάνος Λιανόπουλος δημιούργησε για το design-district.gr ένα μικρό ντοκιμαντέρ, στο οποίο προσπαθεί να φέρει στην επιφάνεια τους λόγους για τους οποίους η πόλη της Αθήνας μας κάνει να νιώθουμε έτσι, αναλύοντας σε συνεργασία με τρεις αρχιτέκτονες και μία σκηνοθέτη τις διαφορές της από τις άλλες Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

Διάρκεια: 14 λεπτά
Αφήγηση, Κάμερα & Μοντάζ: Λιανόπουλος Μάνος
Μουσική: 31D1 – FROID

Ομιλητές:
Αλέξης Βανδώρος – Αρχιτέκτονας
Βασίλης Μιστριώτης – Αρχιτέκτονας
Μέμος Φιλιππίδης – Αρχιτέκτονας
Sonia Liza Kodderman – Σκηνοθέτης

Κατηγορίες
Ντοκιμαντέρ

Παραδοσιακά υφαντά Νάξου

Η κα Μαρία Μαράκη εξηγεί την ιστορία των παραδοσιακών υφαντών, στο χωριό Χαλκί της Νάξου.

Κατηγορίες
Ντοκιμαντέρ

Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου – Ν. Ερυθραία

Για το design-district.gr
Παρουσίαση του Πάρκου Ανδρέα Παπανδρέου στη Ν. Ερυθραία από τις Νάντια Κρίκου και Χριστίνα Νταραγιάννη, αρχιτέκτονες που πραγματοποιήσουν τη μελέτη του χώρου.

Κατηγορίες
Ντοκιμαντέρ

Η εξέλιξη στην αρχιτεκτονική των εξαρχείων

Για το design-district.gr

Με μία διερευνητική διάθεση για την εξέλιξη στην αρχιτεκτονική των πολυκατοικιών της Αθήνας, το design district και ο αρχιτέκτονας κος Μηνάς Παπαδάκης σας ξεναγούν στην περιοχή των εξαρχείων, εστιάζοντας σε τέσσερα κτίρια ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, τα οποία σηματοδοτούν την εξέλιξη των πολυκατοικιών στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ο κος Παπαδάκης είναι μέλος της ομάδας Guided Architects (guiding-architects.net), η οποία δραστηριοποιείται σε 30 πόλεις πραγματοποιώντας ξεναγήσεις αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.

Στη «διαδρομή» που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video, γίνεται αναφορά σε θέματα όπως οι λόγοι για τους οποίους οι πολυκατοικίες διαδόθηκαν ως τυπολογία κατοικιών, πότε λειτούργησε το καθεστώς της αντιπαροχής στην Ελλάδα, καθώς και πως λειτούργησε η νομοθεσία και ο κατασκευαστικός κλάδος από το 1930 μέχρι το 1990.