5 κακές συνήθειες που βλάπτουν τα δόντια

Βουρτσίσατε τα δόντια σήμερα το πρωί; Μήπως το κάνεις «σωστά» και εξακολουθούνε να χαλάνε; Μάθετε τις κακές συνήθειες που οι οδοντίατροι αναφέρουν ότι μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα το χαμόγελό μας.

Λεύκανση δοντιών από τη Νάντια

Η Νάντια όπως και όλοι οι οδοντίατροι αναφέρονται στη λεύκανση ως την πιο εύκολη μέθοδο για τη βελτίωση της αισθητικής του στόματος, είναι ανώδυνη και πιο οικονομική από οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Παρουσιάζει προϊόντα και τη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσει ένας υποψήφιος πελάτης της. Πότε πρέπει να την αποφύγει κάποιος άνθρωπος και τι πρέπει να προσέξει.

Ορθοδοντική θεραπεία και ουλίτιδα

Όπως θα δείτε, οι οδοντίατροι παραδέχονται ότι οι ορθοδοντικοί μηχανισμοί, άλλα και τα Invisalign μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσουν ουλίτιδα. Ωστόσο δεν ευθύνεται η ίδια η ορθοδοντική θεραπεία για αυτό, άλλα η καθαριότητα που στην περίπτωση αυτή είναι πιο απαιτητική!

Κανόνας δύο χρωμάτων στον κινηματογράφο

Σίγουρα θα έχετε προσέξει πως δεν είναι λίγες οι κινηματογραφικές ταινίες που αφαιρούν χρώματα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους τόνους για να καθοδηγήσουν το βλέμμα των θεατών στους πρωταγωνιστές και τη δράση των σκηνών. Το χρώμα μπορεί να δώσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στη σύνθεση μιας εικόνας και των συναισθημάτων που απορρέουν από αυτήν.

Μοντέρνα φωτιστικά του George Cardwardine

Ψάχνοντας στο ίντερνετ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από φωτιστικά, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με τα υλικά κατασκευής τους, το σχεδιασμό τους, τα χρώματα και το είδος τους. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που έβαλαν όμως το λιθαράκι στο να υπάρξει αυτή η εξέλιξη; Ένας λοιπόν από τους σχεδιαστές μοντέρνων φωτιστικών που άφησαν ιστορία είναι ο George Cardwardine, ο οποίος το 1935 σχεδίασε αυτά που σήμερα θεωρούμε πτυσσόμενα φωτιστικά δαπέδου ή γραφείου με ρυθμιζόμενο βραχίονα.

Ορθοδοντική θεραπεία και ουλίτιδα

Η ορθοδοντική θεραπεία ισιώνει τα στραβά, συνωστισμένα, ή αραιά δόντια για να δημιουργήσει ένα όμορφο χαμόγελο. Οι ορθοδοντικοί μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται τόσο στην κλασσική ορθοδοντική με «σιδεράκια» όσο και στις θεραπείες αόρατης ορθοδοντικής μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσουν ουλίτιδα. Έτσι τα ούλα μπορεί να δείχνουν πρησμένα ή να αιμορραγούν κατά το βούρτσισμα.

Τι να προσέξετε στο Black Friday του 2020

Ακόμα και κατά τη διάρκεια του lockdown το Black Friday οδηγεί τα eshops σε πωλήσεις οι οποίες ξεπερνούν κάθε αναμενόμενο. Τι όμως πρέπει να προσέξουμε κατά τη διενέργεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών; Δείτε το βίντεο ή ακολουθήστε το προηγούμενο link.

Πως θα αποφύγετε ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα

Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα αποτελούν τις πιο κοινές ασθένειες των ούλων. Και στις δύο περιπτώσεις, το πρόβλημα ξεκινάει από τη συλλογή μικροβιακής πλάκας κατά μήκος των ούλων, η οποία προκύπτει από τα απολείμματα φαγητού που μένουν μετά από κάθε γεύμα ή σνακ που καταναλώνουμε. Δείτε σε αυτό το βίντεο τι μας λένε οι οδοντίατροι ότι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να αποφύγουμε τις ασθένειες αυτές και να διατηρήσουμε την υγεία δοντιών και ούλων.

Με ποια μέθοδο θα ισιώσω τα δόντια μου

Τα ίσια και λευκά δόντια είναι ελκυστικά όσο στις προσωπικές τόσο και στις επαγγελματικές μας επαφές. Μάλιστα μια έρευνα που έγινε στα social media έδειξε ότι το 77% των χρηστών έσβησαν φωτογραφία από το προφίλ τους επειδή δεν τους άρεσε το χαμόγελο τους! Πλέον για να πετύχετε ένα ιδανικό αποτέλεσμα μπορείτε να βρείτε λύσεις που δεν στηρίζονται στα αντιαισθητικά μεταλλικά «σιδεράκια» που προκαλούν και πόνους και ουλίτιδα, όπως τα invisalign που παρουσιάζονται στο βίντεο.

Φιλοζωία και φιλανθρωπία

Δεν γίνεται να μην έχεις σας έχει περάσει από το μυαλό το γιατί νιώθουμε μεγαλύτερη συμπάθεια για συγκεκριμένα είδη ζώων, ενώ για άλλα μικρότερη έως και μηδενική, ή το γιατί υπάρχουν άνθρωποι, που ενώ νοιάζονται για τα ζώα, νιώθουν πολύ μικρότερη συμπόνια, ή και μίσος πολλές φορές για τους άλλους ανθρώπους. Σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον βίντεο που βρήκαμε στο blog Inesse θα λάβετε τροφή για σκέψη και απαντήσεις.

Αντιμετώπιση της φόλας

Σε ένα πολύ διαφορετικό επεισόδιο, ο travel blogger Μάνος Λιανόπουλος παρουσιάζει το πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε την δυσάρεστη κατάσταση το σκυλί σας να φάει φόλα. Το βίντεο αναφέρεται σε ένα ρεαλιστικό συμβάν και ένας κτηνίατρος παραθέτει τους τρόπους αντιμετώπισης του.

Invisalign και λεύκανση

Η Jays παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον βίντεο που βρήκαμε στο Greek Transfers Blog, όπου δείχνει πως με το «Polar White teeth whitening kit» μπορείτε να πραγματοποιήσετε παράλληλα με τη χρήση invisalign να κάνετε λεύκανση στα δόντια σας!

Invisalign

Το invisalign αποτελεί μια σύγχρονη τεχνική αόρατης ορθοδοντικής, η οποία υπόσχεται να διορθώσει τα στραβά δόντια χωρίς την αντιαισθητική εμφάνιση των μεταλλικών συρμάτων! Τη χρησιμοποιούν κατά κόρον οι οδοντίατροι και απευθύνεται ως «θεραπεία» κυρίως σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να βελτιώσουν το χαμόγελο τους χωρίς να γίνει αντιληπτό από τον υπόλοιπο κόσμο.

Δημοφιλέστερα site της ιστορίας του ίντερνετ

Ένα ενδιαφέρον βίντεο που βρήκαμε στο site της Intrigue Digital, το οποίο θα εκτιμήσουν οι πιο μεγάλοι, μιας και αποτελεί την ανασκόπηση της ιστορίας του ίντερνετ. Ξεκινάει από την περίοδο που η ένοια του social media marketing δεν υπήρχε καν, καταλήγει στο 2019 και περιλαμβάνει site που οι γεννημένοι από το 2000 και μετά μπορεί να μην τα γνωρίζουν καν. Η Intrigue digital δραστηριοποιείται στον χώρο του digital marketing και του SEO.

Smiles – ουλίτιδα

Είναι γεγονός ότι εννέα στους δέκα ανθρώπους κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν παρουσιάσει ουλίτιδα. Το τι είναι αυτή η τόσο συχνή νόσος και πως αντιμετωπίζεται, μας παρουσιάζουν οι οδοντίατροι σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον βίντεο. Επίσης, αναδεικνύεται το πόσο επικίνδυνο είναι αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, καθώς μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα, όπου εκεί τα προβλήματα για τους ασθενείς γίνονται πολύ πιο σοβαρά.